Què veure i fer a Jaén?

Jaén és una província andalusa amb marrecs paratges amagats que relaten part de la seva cultura i història. És ideal per fer qualsevol tipus de turisme gràcies a la gran varietat de destinacions que es troben en aquest paradís d'interior. Et convidem a visitar els seus atractius paisatges naturals, els seus imponents patrimonis monumentals i degustar les delícies que ofereix la seva gastronomia.

Què veure i fer a Jaén?

Podràs visitar la Catedral de Jaén, el Museu d'Arts i Costums populars i el Monument a les Batalles. Et recomanem que donis un passeig pel Castell de Santa Catalina i pel Palau dels Cobaleda Nicuesa. I no t'oblidis de veure les magnífiques obres que trobaràs al Museu Internacional d'Art Naïf ''Manuel Moral''.

Les millors coses per veure i fer a Jaén

Des de Necesito Un Trastero que és la primera empresa de trasters a Jaén, recomana aquesta localitat, al ser una de les ciutats poc conegudes més agermanada del sud d'Espanya. Probablement coneixes Sevilla, Màlaga o Còrdova, llocs impressionants als quals aquesta localitat andalusa no té res a envejar. A continuació et parlem sobre les millors coses que pots veure i fer a Jaén ¡No te les perdis!

Visitar la Catedral de Jaén

La Catedral és una obra d'Andrés de Vandelvira que ha inspirat l'estil de les posteriors construccions indianes. És una estructura renaixentista amb una quantitat de detalls interiors i exteriors dignes d'observar amb deteniment. Aquesta Catedral representa un gran orgull per als bagencsi és el lloc més emblemàtic de Jaén.

Conèixer el Museu d'Arts i Costums Populars

La finalitat d'aquest museu és exposar l'estil de vida que portava la població bagenca abans de la industrialització. Compta amb una divisió d' espais temàtics constituïda en cinc plantes. És un espai dedicat a la conservació i fomentació dels antics costums d' aquesta província. Amb l'objectiu d'aconseguir que prevalgui la identitat cultural davant de qualsevol cosa forana.

Monument a les Batalles

És un imponent monument elaborat amb pedra i bronze que té una alçada de 12 metres. Representa la commemoració de dues de les batalles més importants esdevingudes a Jaén: La Batalla de Navas Tolosa i La Batalla de Bailén. Sent aquesta última la responsable independitzar els espanyols.

La vista des del Castell de Santa Catalina

Va ser construït sobre les ruïnes de l'antiga fortalesa àrab, tal com solien acostumar els cristians vencedors. És reconegut per la germana vista que ofereix, reconeguda fins i tot com la millor de la ciutat.

Els llocs més interessants que podràs observar dins del castell són: el pati d'armes, l'antiga presó i la torre d'homenatge. Davant d'aquesta estructura, ubicada al capdamunt d'un turó, es troba un important símbol bagenc que no pots deixar de gaudir: La Creu.

Perdre't al Palau de Los Cobaleda Nicuesa

Es tracta d' un antic edifici civil renaixentista construït al segle XVII pel senyor Cristobal de Cobaleda Nicuesa. En la seva estructura ressalta l' arc de mig punt protegit amb carreus, que és base del balcó del primer pis.

El pati interior del Palau connecta amb un espaiós zaguán a través d'una reixa de ferro del segle XIX. Finalment, al segon pis de l'edifici hi ha un oratori barroc.

El Palau de Los Cobaleda Nicuesa actualment funciona com el Col·legi d'Arquitectura de la Ciutat. Tot i ser un espai privat al seu interior es troba un arxiu, diferents col·leccions artístiques i una biblioteca. Com veus, es tracta d'un lloc pintoresc i misteriós que no pots passar per alt.

Museu Internacional d'Art Naïf «Manuel Moral»

El Museu Internacional d'Art Naïf ''Manuel Moral'' es troba a l'interior del Palau Villadompardo. Aquesta casa senyorial renaixentista alberga una col·lecció de 600 obres nacionals i internacionals de l'estil artístic Naïf.

La seva inauguració va ser el 20 de desembre de 1990 en honor al llegat de Don Manuel Morales Mozas. Cal destacar que és el primer museu espanyol que dedica un espai per a l'exhibició d'obres d'aquest estil.

Gastronomia

La gastronomia de Jaén es caracteritza per l'ús de l'oli d'oliva en la majoria dels seus platillos. Fins i tot és anomenada la capital de l'oli d'oliva i compta amb terrenys replets d'oliverars. Tanmateix, depenent de la zona on et trobis les preparacions i plats poden variar.

Al carrer Carrera de Jesús i al carrer Mestra es troba la zona típica gastronòmica de la província. Pots acostar-te a alguna de les tasques properes per ordenar una beguda i acompanyar-la d'una tapa gratuïta.

Entre els àpats típics de Jaén més recomanades trobaràs: la pipirrana, la cassola de migdies ruleres, el xai de serra segura, el rin ran, les tortes de matalahuva i els oxous.

Visitar els pobles de Jaén

Jaén té una totalitat de 97 municipis reconeguts a nivell mundial gràcies a la seva interessant cultura i inigualable bellesa. Cadascun d'ells ofereix als seus visitants extraordinaris monuments, paratges naturals inigualables i una excel·lent gastronomia. A més els bagencs són summament amables, aconseguint que els turistes se sentin còmodes i segurs durant tota la seva

Segons el municipi de Jaén on et trobis podràs gaudir de: turisme natural, turisme rural, turisme de relax, turisme d'interior, turisme cultural, turisme sostenible o turisme gastronòmic.

Necessites ajuda?
Escaneja el codi